Meadow View

Self-built, this unique dwelling on a sloping site has been heavily dug into the surrounding landscape, to appear bigger on the inside than the properties exterior reveals.

Several site constraints including the need to work around a 100 year old oak tree, posed many challenges during the early design. In response, two simple structures containing the main living space, were linked with a long glass walkway, helping to minimise the buildings mass.

To give this highly individual PPS 7 property a sense of place, we used over 15,000 locally made Kent peg tiles and clad the heavily glazed south building in an oiled oak finish.

Read More  

Planning Approval

The planning application for this unique family home was granted by Tunbridge Wells BC in 2010 under the Planning Policy Statement 7 (PPS 7). This policy has now been replaced by the National Planning Policy Framework (NPPF) Paragraph 79 which sets out the Government's policy for rural development in the open countryside, towns and villages.

Project Details

Consent  
2010 Tunbridge Wells BC

Designated Area  
Open Countryside

Project Type  
PPS 7 - New Build

Internal Floorspace  
250m²

Associates

Close