Para 79  New Build

On 19th January 2021 Tewkesbury District Council granted planning consent for this exceptional new dwelling set within The Cotswolds AONB. A special thanks to Ridge Planning and DLA Landscape Architecture as well as Jim & Michael from team Hawkes for another outstanding team effort.

The proposed dwelling replaces a small agricultural tied dwelling which is set within a significantly extended landholding. The bold striking proposals have grown out of the unique characteristics of the valley escarpment within which the proposals nestle.

Commanding views are afforded from the house which sits in an astounding elevated and surprisingly isolated position.
The building has responded carefully to a sophisticated client brief which sought to optimise opportunities for the sun to be experienced & celebrated within different parts of the house at different times of the day and year.

The rolling flow of the undulating curves in the landscape has inspired the sculptural form of the house. The main living space forms a bold circular gesture which marks the end of the arrow straight approach that runs up the base of the valley. The materials palette not only incorporates locally quarried stone but also a series of other complementary materials which play on the warm honey coloured tones that exude from buildings in the Cotswold landscape.

Back To Top