Tree House (Para 55). Designed by Hawkes Architecture, this energy efficient grand design, follows passive house principles.

Para 55 New Build

The design narrative for this Para 55 dwelling celebrates the tree covered character of this 2500m² site on the edge of a Conservation Area. Many native trees have been depleted, replaced with Firs that have diminished the landscapes biodiversity, allowing saplings to grow unmanaged. This has created relatively open views at lower levels with dense tree canopies above. Our proposal seeks to enhance the wooded character and improve the ecology in a number of exciting ways. Central to our scheme is a new raised dwelling, that maintains the visual penetration below, whilst providing a stunning, dramatic property nestled in the tree canopy above. Principal spaces provide panoramic views across a small glade, whilst north and east elevations offer framed views through dense woodland.

Back To Top