Veritys Ceiling

The Grand Designs eco-house, Crossway, addressed a huge array of issues associated with the design of the humble dwelling. Yet one thing that hadn't been anticipated, was the whispering gallery effect, created by the amazing tiled vault which forms the roof of the two end bedrooms.

The only way to eliminate this was to introduce a ceiling, but with so many different heights and angles to contend with, this was far from easy.

Read More  

More Information

The result was to build a complex, compound curved timber structure to join the ceiling spaces together. This unusual architectural project was taken on and built by the skilled joiners at Mounts Hill, making Verity's spectacular bedroom an even more amazing space!

Project Details

Location  
Staplehurst

Associated Project  
Crossway

Project Type  
Interior Remodelling

Space  
Bedroom

Associates

Close

Verity's curved timber ceiling. Designed by Hawkes Architecture.
Verity's curved timber ceiling. Designed by Hawkes Architecture.
Verity's curved timber ceiling. Designed by Hawkes Architecture.
Verity's curved timber ceiling. Designed by Hawkes Architecture.