Spinneys Para 55

Located in open countryside, outside Stratford upon Avon, this Para 55 scheme was unique in that the consent included a replacement dwelling and a second dwelling which required Paragraph 55 (4) for consent.

The proposals therefore had to create a suitable and harmonious setting for each dwelling while only one of the dwellings was required to meet the exacting standards of this exceptional policy.

Read More  

Planning Approval

The planning application for this unique project was granted by Stratford-On-Avon Council in 2016, under the National Planning Policy Framework (NPPF) Paragraph 55. This policy has now been superseded by the current National Planning Policy Framework (NPPF) Paragraph 79, which sets out the Government's policy requirements for rural development in the open countryside.

Project Details

Consent  
2016 Stratford-On-Avon

Designated Area  
Open Countryside

Project Type  
Para 55 - New Build

Internal Floorspace  
750m²

Associates

Close

Interior render of Spinneys, a large Para 55 family home in Stratford-On-Avon. Designed by Hawkes Architecture, this energy efficient timber-frame passivhaus will utilise the latest renewable technology.
External render of Spinneys, a large Para 55 family home in Stratford-On-Avon. Designed by Hawkes Architecture, this energy efficient timber-frame passivhaus will utilise the latest renewable technology.