Bellropes

We’re giving this gem of a 1960’s house a good makeover. First step; demolish the existing double garage which blights the view upon arrival and leaves you wondering where the front door is.

Step 2; Rebuild garage to open up views of the house, screen the neighbouring house and incorporate a new entrance hall.
Step 3; Replace original aluminium windows with insulated triple glazed windows.
Step 4; Replace original timber cladding, apply external insulation & reclad with English chestnut.

Works are underway and will be complete in Autumn 2019.

Read More  

Application Type

The planning application for this exciting new project will be submitted to the local authority shortly for approval. More details to follow.

Project Details

Location  
East Sussex

Designated Area  
Open Countryside

Project Type  
Renovation & Remodelling

Internal Floorspace  
Circa 350m²

Associates

Close

Rear elevation of Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.
Aerial view of Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.
Detailed aerial view of Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.
Plan drawing of Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.
Entrance to Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.
Existing building at Bellropes. A sustainable energy efficient family home, remodelled by Hawkes Architecture.