Allerdale

Asked to remodel an out-dated property that lacked character and kerb appeal. We opted to build a large rear extension and used expansive structural glazing to bring light into what was a dark oppressive building.

To give the building an added wow factor, we removed large vertical sections of clay tiling and re-dressed the building with a mixture of Monocouche render and Rheinzink.

To finish the project we added an extensive eco-deck, that intern creates natural outdoor seating areas and connects the updated property to its fabulous garden.

Read More  

Planning Approval

The planning application for this replacement dwelling was granted by Waverley BC in 2006.

Project Details

Consent  
2006 Waverley BC

Designated Area  
Open Countryside

Project Type  
Extension & Remodelling

Extended Floorspace  
50m²

Associates

Close

Allerdale before Hawkes Architecture remodelled the building.
Allerdale after Hawkes Architecture remodelled the building.