• Allerdale after the extension had been built and the building had been remodelled by Hawkes Architecture.
  • Allerdale after the extension had been built and the property had been remodelled by Hawkes Architecture.
  • Allerdale before the property had been remodelled by Hawkes Architecture.
Allerdale after the extension had been built and the property had been remodelled by the team at Hawkes Architecture.

Allerdale  Remodelling

We were asked to re-model an out-dated property that lacked character and kerb appeal. We opted to build a large rear extension and use expansive structural glazing to bring light into what was a dark oppressive building.

To give the building that added wow factor and compliment the new glazed additions, we removed large vertical sections of clay tiling and re-dressed the building with a mixture of Monocouche render and Rheinzink. To finish the project we added an extensive eco-deck, that intern creates natural outdoor seating areas and connects the updated property to its fabulous garden.

In association with:

SJM Planning

Data

  • Location: Waverley
  • Planning Authority: Waverley BC
  • Consent: Granted 2006
  • Type of Project: Extension & remodelling
  • Build Program: 8 months
  • Extended Floorspace: 50m²
  • Cost: £200 000
  • Status: Completed 2007

Technology

  • 30 solar-thermal evacuated tubes
  • MVHR heat recovery ventilation systems
  • Tripple glazed
  • Low energy appliances
  • LED lighting used throughout

Facts

  • Locally sourced materials
  • Insulated timber frame extension
  • EPC: C/C
Client quote mark

We couldn't be happer with the changes that Hawkes Architecture made to our out-dated property. Our stylish building is now the envy of the neighbourhood!

Property Owner

Client quote mark

Website Content © Hawkes Architecture